Αθήνα, 17/7/2013

Προς Υπουργό Yγείας
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ ζητά αναστολή και τροποποίηση της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης των εργαστηρίων»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση σας στο δίκαιο αίτημα μας περί αναστολής της ισχύος του άρθρου 100 παρ. 2, που αφορά στη μη αναγνώριση των δαπανών, οι οποίες κατατέθηκαν μετά την παρέλευση των είκοσι (20) ημερών από την λήξη εκάστου ημερολογιακού μηνός, όπως δηλώσατε στην Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 15/7/2103. Επίσης αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης σας προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κο Γεώργιο Πατούλη, ώστε να εξετάσετε να υπάρξει μηδενικό clawback για τα μικρά εργαστήρια και γιατρούς με ιατρικές πράξεις,που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και κλιμακωτό για τα μεγαλύτεραΔιαγνωστικά Κέντρα. Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας θέσουμε εκ νέου το ζήτημα που αφορά στην αυτοαξιολόγηση των εργαστηρίων, συγκεκριμέναστις 20/5/2013 εκδόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ κριτήρια αυτοαξιολόγησης των βιοπαθολογικών και ακτινοδιαγνωστικών εργαστηρίων, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιουλίου 2013 για την υποβολή των σχετικών στοιχείων, πλην όμως οι ιατροί μέλη μας, μας ενημερώνουν ότι δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, μέχρι το πέρας της προθεσμίας. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο ΕΟΠΥΥ προέβη στη σχετική ανακοίνωση αιφνιδίως, χωρίς να έχει προηγουμένως διεξαχθεί διαβούλευση με τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις.

Δεδομένου ότι έχουν προκύψει νομικά ζητήματα από την σχετική διαδικασία, τα οποία πρέπει να επιλυθούν, καθώς επίσης είναι αδύνατο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα εργαστήρια να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της χρονοβόρας και οικονομικά ασύμφορης αυτής διαδικασίας.

Ενόψει των ανωτέρω αιτούμαστε δια της παρούσης την αναστολή της σχετικής διαδικασίας και την διαβούλευση εν συνεχεία με τους Ιατρικούς συλλόγους για την εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου, μέσα στα πλαίσια του ελέγχου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ΠΦΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή