O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γεώργιος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κο Χάρη Θεοχάρη. Στη συνάντηση όπου παρευρέθηκε και ο ταμίας του ΙΣΑ κ. Φώτης Πατσουράκος αναπτύχθηκε το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση απόδοσης των παρακρατηθέντων φόρων από τον ΕΟΠΥΥ και των ταμείων που εντάχθηκαν σε αυτόν, προς τους ιατρούς και τις ιατρικές εταιρίες, που έκαναν ρυθμίσεις και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης τόνισε ότι οι παρακρατηθέντες φόροι από τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία που εντάχθηκαν σε αυτόν καθυστερούν πολλούς μήνες να δρομολογηθούν προς τις αρμόδιες ΔΟΥ, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που έγιναν με την έναρξη ισχύος του Ν. 4152/2013 (ήτοι στις 9 Μαΐου του 2013) υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας απόδοσης από τον ΕΟΠΥΥ με την ταυτότητα οφειλής, χωρίς την μεσολάβηση της ΔΟΥ. Για τις παλαιές οφειλές (προ της 8ης Μαΐου) η ταυτότητα ρυθμίσεως οφειλών θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, οπότε θα υπάρχει και η δυνατότητα να υπαχθούν στην ως άνω διαδικασία και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση στην απόδοση των παρακρατηθέντων φόρων.

Τέλος ο πρόεδρος του ΙΣΑ πίεσε για την μεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στις ΔΟΥ και να μην λαμβάνει μόνο μια ΔΟΥ όλους τους παρακρατηθέντες φόρους, αλλά να διαβιβάζονται και σε άλλες, προκειμένου να συντομευθεί η διαδικασία και ο Γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε ώστε να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 

 

 

2013 Patoulis Theoxaris

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή