Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος κκ Ιερώνυμο Β χειροτονήθηκε ο Νέος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος στον Ιερό Ναό Αγ.Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά τη Χειροτονία, κοντά στο Νέο Μητροπολίτη ήταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, συνεχάρη την ημέρα της εκλογής του με προσωπική επιστολή τον εψηφισμένο από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Μητροπολίτη Αργολίδος Π.Νεκτάριο, δηλώνοντας ότι ο ολόκληρο το Μαρούσι νιώθει βαθειά συγκίνηση να αντικρίζει το δικό του Ποιμενάρχη σημερινό Μητροπολίτη Αργολίδα στην Εκκλησία της Ελλαδος.

O νέος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, που μέχρι προχθές ήταν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά στη Βοιωτία, γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι, όπου και έζησε τα τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια, σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1987 ζούσε στην Ιερά Μονή Σαγματά. Όπου εξελέγη ηγούμενος το 1991. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, στο πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε μαζί με το αντίδωρο της ευλογία του Μητροπολίτη κ.Νεκταρίου, λέγοντας: «Με βαθειά συγκίνηση για την πανάξια εκλογή του Νέου Μητροπολίτου Αργολίδος, του μαρουσσιώτη μας Π.Νεκτάριου, ευχόμεθα ο Θεός να ευλογεί το δύσκολο έργο του ως Ποιμενάρχη της Ορθοδοξιας και του Χριστιανισμού»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 20 10 2013 xeirotonia mitropoliti argolidas 2

Ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πασης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης στη Θ.Λειτουργία και χειροτονία του Νεου Μητροπολίτη Αργολίδας


20 10 2013 xeirotonia mitropoliti argolidas 1

Ο νέος Μητροπολίτης αργολίδος κ.Νεκτάριος κατά τη Θεία μετάλειψη

 20 10 2013 patoulis mitropoliti argolidas 1Ο

Ο Προεδροσ του ΙΣΑ Γ.Πατουλης με το Μητροπολιτη Αργολιδας κ.Νεκταριο

 

20 10 2013 patoulis mitropoliti argolidas 2

 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή