ΑΘΗΝΑ, 23-12-2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΣΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ-ΠΟΛΙΤΗ.

 

Το θράσος των «εκτελεστών» της Λαϊκής Υγείας και της εξαθλίωσης των Λειτουργών της Υγείας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σε ρόλο «προστάτη», τις τελευταίες ημέρες κατά ριπάς ανενδοίαστα, εκποιούν στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους εργολάβους της ιατρικής εργασίας και τα SUPERMARKET της υγείας, ως εμπορευματικό προϊόν την υγεία των πολιτών και την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια του Έλληνα Γιατρού.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το τελευταίο διήμερο επιδεικνύουν μια απίστευτη «πριμούρα» να κατοχυρώσει εσπευσμένα τα συμφέροντα των εμπόρων της υγείας, κίνηση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ενόψει και του ρευστού πολιτικού κλίματος.

22-12-2011 το Υπουργείο Υγείας αγνοώντας τις θέσεις των Ιατρικών Συλλόγων και κοινωνικών εταίρων, κοινοποιεί την ανακληθείσα εγκύκλιο περί απελευθέρωσης της Άσκησης της Ιατρικής, ως Χριστουγεννιάτικο Δώρο στο επί θύραις καρτέλ της Υγείας.

Σήμερα 23-12-2011 πληροφορούμεθα ότι συνδιαλέγεται με τις αλυσίδες των Διαγνωστικών Κέντρων, για εκπτώσεις επί των εξευτελιστικών αμοιβών, που από εικοσαετίας ισχύουν για τις ιατρικές πράξεις, έχοντας γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους μαχόμενους Έλληνες Γιατρούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αγνοούν για μια φορά ακόμη της θέση του Ι.Σ.Α. και άλλων Ιατρικών Συλλόγων, που αναγνωρίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, έχουν προτείνει, αν κριθεί αναγκαίο, η έκπτωση να λαμβάνει χώρα επί του τζίρου, ώστε και το ιατρείο του Έλληνα εργαστηριακού γιατρού να επιβιώσει, η θεμελιακή σχέση γιατρού-αρρώστου να θωρακιστεί, η ποιότητα να διασφαλιστεί και το αγαθό της υγείας να μην οδηγηθεί στην άκρατη εμπορευματοποίηση.

Εάν το ξενόδουλο Υπουργείο Υγείας επιμείνει σε αυτή την κατεύθυνση, είναι πέρα από βέβαιο, ότι την έκπτωση που θα επιτύχουν θα την χρυσοπληρώσουν από τις παρακαμπτήριες και τις άδειες τσέπες των συμμετεχόντων στις δαπάνες υγείας πολιτών, κατ’ εντολή των Τροικανών.

Ο Ιατρικός Κόσμος δεν πρόκειται να ανεχθεί την περαιτέρω συνέχιση της τακτικής του «Αποφασίζουμε και Διατάζουμε». Θα παραμείνει σταθερός στο δρόμο της αντίστασης και ανατροπής της ακολουθούμενης από την κυβέρνηση αντιλαϊκής πολιτικής και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και την ώρα της κρίσης που πλησιάζει, θα δώσει συντριπτική απάντηση στους «εκτελεστές» της Λαϊκής Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                             ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή