isathens

Προς τον κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  

 

Αθήνα,10.7.2012

ΑΠ

                                                           

Ο ΙΣΑ στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς ειδικευόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου. Οι ειδικευόμενοι ιατροί, ως στυλοβάτες και κυματοθραύστες του Εθνικού Συστήματος Υγείας καλούνται καθημερινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, άυπνοι 36 και 48 συνεχόμενες ώρες. Το γεγονός ότι οι συνθήκες κατάρρευσης των Νοσοκομείων έχουν πλήξει την ποιότητα εκπαίδευσης τους σε συνδυασμό με το ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στον στοιχειώδη προορισμό τους, ελλείψει αναλωσίμων και φαρμακευτικού υλικού, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν τεράστιες κάνουν το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο αλλά και αξιέπαινο.

Οι ειδικευόμενοι ιατροί με αποδεκατισμένες αμοιβές προσπαθούν να κρατήσουν εν ζωή το Ε.Σ.Υ, ενώ μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα διανύουν περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους. Δεδομένου δε και των περικοπών που έχουν ήδη υποστεί στους μισθό τους, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών τους βρίσκονται σε αδυναμία εξασφάλισης των προς τω ζην τους.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΙΣΑ θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα των συναδέλφων ειδικευόμενων ιατρών, για να πληρωθούν επιτέλους για τις εφημερίες των προηγουμένων έξι μηνών.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή