Προς τον κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  

 

Αθήνα,11.7.2012

ΑΠ 31216

                                                           

 

ΘΕΜΑ: O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ιατρών για την άμεση διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Για την αύξηση των αποδοχών τους, αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών, διορισμό των ιατρών που έχουν ήδη κριθεί, εξυγίανση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Κε. Υπουργέ,

ο ΙΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους νοσοκομειακούς ιατρούς, οι οποίοι με αποδεκατισμένες αμοιβές προσπαθούν να κρατήσουν εν ζωή το Ε.Σ.Υ, ενώ μένουν απλήρωτοι και προσφέρουν αμισθί της ιατρικές υπηρεσίες τους.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί δεν έχουν πληρωθεί για τις δεδουλευμένες εφημερίες τους, ενώ ταυτόχρονα καλούνται καθημερινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, άυπνοι 36 και 48 συνεχόμενες ώρες. Το γεγονός δε ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στον στοιχειώδη προορισμό τους, ελλείψει αναλωσίμων και φαρμακευτικού υλικού, οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν τεράστιες, σε συνδυασμό δε με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και την προχειρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκαν κάνουν το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο αλλά και αξιέπαινο.

Οι νοσοκομειακοί ιατροί μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα διανύουν περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους. Δεδομένου δε και των περικοπών που έχουν ήδη υποστεί στους μισθό τους, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών τους βρίσκονται σε αδυναμία εξασφάλισης των προς τω ζην τους. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι πρέπει άμεσα να πληρωθούν οι ιατροί, καθώς επίσης δεν πρέπει επ’ ουδενί να προβείτε σε πρόσθετες περικοπές των μισθών τους, η μείωση των αποδοχών των ιατρών που καθημερινά αγωνίζονται για τον συνάνθρωπο δεν αποτελεί την λύση και δεν εγγυάται την οικονομική ευρωστία, αντιθέτως πρέπει να μεριμνήσετε ώστε να εγκριθούν τα κονδύλια προκειμένου οι μισθοί τους να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, καθώς επίσης και στο αξιέπαινο έργο τους .

Επιπροσθέτως θα πρέπει άμεσα να προβείτε στην επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος των αδιόριστων ιατρών του ΕΣΥ. Οι γιατροί αυτοί επιλέγηκαν από τα αρμόδια Συμβούλια Επιλογής και Αξιολόγησης για την κατάληψη θέσης Επιμελητή Ε.Σ.Υ. και παραμένουν αδιόριστοι παρά την πάροδο ευλόγου χρόνου, κάποιοι δε εξ αυτών ένα έτος και πλέον. Είναι συνάδελφοι οι οποίοι μετά από πολυετείς σπουδές και σκληρή εργασία κρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα ικανοί για την κατάληψη θέσης στο ΕΣΥ, μετά από πολυετή και χρονοβόρα διαδικασία. Παραταύτα παρακολουθούν ως θεατές, αδιόριστοι, το διορισμό άλλων συναδέλφων τους με μετατάξεις ή σε προσωποπαγείς θέσεις.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΙΣΑ θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα των συναδέλφων νοσοκομειακών ιατρών, για να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα τους.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                          ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή