Στα πλαίσια της ενημέρωσης για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση έγινε συνάντηση στα γραφεία της ΗΔΙΚΑ της επιτροπής του ΙΣΑ για την ΗΔΙΚΑ. Τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ.Πατούλη Γεώργιο εκπροσώπησαν ο Ταμίας του ΙΣΑ κ.Πατσουράκος Φώτιος και το μέλος του Δ.Σ του ΙΣΑ κ.Δατσέρης Ιωάννης, ενώ συμμετείχαν από την επιτροπή του ΙΣΑ ο οφθαλμίατρος μέλος του ΙΣΑ κ.Χαιδούλης Στέλιος και ο σύμβουλος πληροφορικής κ.Κακουλίδης Γεώργιος. Στην συνάντηση από την ΗΔΙΚΑ παρευρίσκοντο ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Σφυρόερας Βλάσσης και στελέχη της ΗΔΙΚΑ.

                                                                                                                        Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ.Σφυρόερας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΙΣΑ για την λειτουργία της ΗΔΙΚΑ, τις δυνατότητες του συστήματος συνταγογράφησης και τις μελλοντικές ενέργειες. Επισημάνθηκε ότι η ΗΔΙΚΑ υποστηρίζει το σύστημα e-syntagografisi και δεν έχει σχέση την παρούσα στιγμή με το e-diagnosis και e-dapy ,τα άλλα δυο δηλαδή συστήματα που λειτουργούν. Από τον Μάιο του 2012 λειτουργεί νέα εφαρμογή του e-syntagografisi βελτιωμένη και ότι το σύστημα ανταποκρίνεται καλά με μέγιστη μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση χρηστών 530.000 συνταγές ημερησίως και μέσο χρόνο συνταγoγράφησης ανά χρήστη περί τα 2,4min. Ζητήθηκε εκ μέρους του κ.Σφυρόερα συνεργασία με τον ΙΣΑ για να λυνονται άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν και να υπάρχουν προτάσεις εκ μέρους των Ιατρικών Φορέων για την βελτίωση του συστήματος.                          

Από τους εκπροσώπους του ΙΣΑ αναφέρθηκε ότι ο ρόλος του ΙΣΑ είναι να συνεργάζεται με όλους τους φορείς για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και την διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας και στα πλαίσια αυτά θα υπάρχει συνεργασία και με την ΗΔΙΚΑ. Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει ενοποίηση των συστημάτων κάτω από μια κοινή πλατφόρμα,(πράγμα που όπως απάντησε ο κ.Σφυρόερας είναι σε εξέλιξη για να πραγματοποιηθεί), η δυνατότητα αναγραφής περισσοτέρων από 3 φάρμακα στην ίδια συνταγή που πρέπει όμως να λυθεί και νομοθετικά, όπως επίσης και διάφορα επιμέρους τεχνικά θέματα στα οποία οι εκπρόσωποι της ΗΔΙΚΑ απάντησαν και θα υπάρχουν και περαιτέρω διευκρινήσεις και συνεργασία για την επίλυση της.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί την λειτουργία της ΗΔΙΚΑ συνεργαζόμενος για την επίλυση όποιων προβλημάτων προκύπτουν προασπίζοντας έτσι τα συμφέροντα των μελών του και την Δημόσια Υγεία.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή