O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, η οποία γίνεται με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει βαθμό στις εξετάσεις, για ιατρική ειδικότητα και ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Το Υπουργείο Υγείας, για άλλη μια φορά νομοθέτησε ερήμην του ιατρικού κόσμου αντιεπιστημονικά μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν στη μετανάστευση τους νέους γιατρούς  που θα διεκδικήσουν ισότιμη μεταχείριση, με τους συναδέλφους τους, από τις άλλες χώρες.

Ήδη τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη ειδικευομένων γιατρών, σε πολλές ειδικότητες  ακόμα και στα νοσοκομεία πρώτης γραμμής, στην Αττική.

Το Υπουργείο Υγείας, αντί να λάβει μέτρα, ώστε να αντιστραφεί το πρωτόγνωρο μεταναστευτικό ρεύμα του ιατρικού κόσμου, δίνει τη χαριστική βολή.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς η χώρα του Ιπποκράτη, διώχνει πλέον τους γιατρούς της. Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την εκπαίδευση του ιατρικού κόσμου, για να τον παραχωρήσει στη συνέχεια ως φθηνό εργατικό δυναμικό, στις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τους Έλληνες γιατρούς, για να στελεχώσουν τα συστήματα υγείας τους.  Ζητούμε την άμεση απόσυρση της ρύθμισης που προβλέπει βαθμό στις εξετάσεις για ιατρική ειδικότητα , καθώς στρέφεται ενάντια στις μελλοντικές γενιές γιατρών».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή