Γ.Πατούλης: «Προτεραιότητα και καθήκον μας είναι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της υγείας συμπολιτών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους».

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προμηθεύτηκε 50.000 προστατευτικές μάσκες προσώπου και 50.000 γάντια από την Περιφέρεια Αττικής για να καλύψει τις ανάγκες όσων μελών του αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια του απαραίτητου αυτού προστατευτικού υλικού.

Ήδη έχουν γίνει 1.800 αιτήσεις από γιατρούς που επιθυμούν να λάβουν το υλικό. Oι υπηρεσίες του ΙΣΑ ετοιμάζουν τις συσκευασίες και οι πρώτες 300 αποστολές με κούριερ έχουν πραγματοποιηθεί.
Ο ΙΣΑ με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για να στηρίξει τα μέλη του, στον αγώνα που δίνουν για τον ασθενή και τη Δημόσια υγεία.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Προτεραιότητα και καθήκον μας είναι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της υγείας των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για να μη καταρρεύσει το σύστημα υγείας .Η πολιτεία θα πρέπει εδώ και τώρα να διασφαλίσει το απαραίτητο προστατευτικό υλικό (γάντια ,μάσκες, αντισηπτικό κ.τ.λ.) σε όλους τους υγειονομικούς και να προσδιορίσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι γιατροί μας και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό θα παραμείνουν υγιείς για να δώσουν τη μάχη. Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή