Οι προτάσεις του ΙΣΑ σχετικά με το πρόγραμμα δράσης του Υπουργείου Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ήταν το αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποίησε με τηλεδιάσκεψη, σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ. του ΙΣΑ, με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ι. Κωτσιόπουλο.
Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς πολλά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας- ειδικά αναφορικά με τη συμβολή των ιδιωτών ιατρών στη ενίσχυση της ΠΦΥ - ήταν προτάσεις τις οποίες είχε καταθέσει ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης, στις συνομιλίες που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Από την πλευρά του, ο κ. Κωτσιόπουλος, συνεχάρη τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει για τη στήριξη των πολιτών και την ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος της χώρας καθώς και για τις προτάσεις που κατέθεσαν συμβάλλοντας σημαντικά μαζί με άλλους φορείς στο Σχέδιο που ανακοινώθηκε.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική σύσκεψη με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο, με στόχο να συμβάλλουμε στην εφαρμογή του Σχεδίου για την ΠΦΥ. Θεωρούμε ότι είναι στη θετική κατεύθυνση καθώς συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις που έχουμε κάνει ωστόσο θέσαμε κάποια σημαντικά θέματα που εκτιμούμε ότι θα συμβάλλουν στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση της χώρας. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παίζει καθοριστικό ρόλο στη μάχη που δίνει η χώρα μας ενάντια στον αόρατο εχθρό και για αυτό η ενίσχυσή της είναι θέμα ύψιστης σημασίας. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση τόσο των νοσοκομείων όσο και των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσα από αποτελεσματικές και ριζοσπαστικές πολιτικές που επιτάσσει η θωράκιση της χώρας από το μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο που την απειλεί.»

Οι προτάσεις του ΙΣΑ
Ειδικότερα, το Δ.Σ. του ΙΣΑ κατέθεσε στο Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας τις εξής προτάσεις:

  1. Να εξασφαλιστούν από την πολιτεία τα αναγκαία μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και ρισκάρουν τη ζωή τους.
  2. Να μην υπόκειται σε φορολογική επιβάρυνση, το ποσό των 2.000, με το οποίο θα αμείβονται οι ιδιώτες γιατροί που θα ενισχύσουν το δυναμικό των νοσοκομείων.
  3. Η πολιτεία να εξασφαλίσει στους γιατρούς που θα κάνουν τις κατ’ οίκον επισκέψεις όλα τα αναγκαία υλικά και μέτρα προστασίας.
  4. Να επεκταθούν και σε άλλες ειδικότητες και για άλλες παθήσεις η Τηλεϊατρική καθώς και οι κατ’ οίκον ιατρικές επισκέψεις προκειμένου να καλυφθεί η παρακολούθηση και των υπολοίπων παθήσεων εκτός της λοίμωξης από Covid-19.

Επισημαίνεται επίσης ότι αίτημα του ΙΣΑ είναι η επιδότηση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, με το ποσό των 800 ευρώ καθώς και η ένταξη των ιατρείων και ιατρικών εταιριών στο μέτρο της έκπτωσης του 40% του ενοικίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ τονίζει ότι πάγιες θέσεις του είναι:

  • προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις κενές θέσεις κα άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών.
  • να σταματήσουν οι απολύσεις γιατρών της ΠΦΥ που είναι υπό δικαστική διεκδίκηση. Τα Κέντρα Υγείας να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

IMG 7801

IMG 7802

IMG 2570

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή