Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στην ΗΔΙΚΑ και στον ΕΟΠΥ, στην οποία ζητά την τροποποίηση της πλατφόρμας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναφορικά με την απαιτούμενη ενημέρωση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων κάθε τρεις μήνες.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι έχει γίνει αποδέκτης, πολλών διαμαρτυριών από τα μέλη του για τον χρόνο που απαιτείται να αφιερώνουν για μια καθαρά γραφειοκρατική διαδικασία.

«Ως εκ τούτου, προτείνουμε να μην απαιτείται η εκ νέου υποβολή των πρωτοκόλλων, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι τιμές στις εξετάσεις του ασθενή, και να δίδεται η δυνατότητα της επιλογής «διατήρηση του ίδιου πρωτοκόλλου» και της ίδιας θεραπείας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί, η οιαδήποτε αλλαγή στις τιμές πάθησης του ασθενή, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει εκ νέου να συμπληρωθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο και αντίστοιχα η φαρμακευτική θεραπεία. Εάν όμως ο ιατρός βεβαιώνει ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενή, παραμένει αμετάβλητη, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης συνταγογράφησης, με την ίδια θεραπεία με αντιγραφή της τελευταίας συνταγής.

Το ανωτέρω κρίνεται αναγκαίο να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, - πολλώ δε μάλλον οι ιατροί- απαιτείται η μείωση της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ιατρών», καταλήγει ο ΙΣΑ στην επιστολή του.

Για την επιστολή πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή