Γ.Πατούλης: «Ο ΙΣΑ θα καταστήσει ενεργό τον επιστημονικό διάλογο, για να συμβάλλει στη στήριξη του ασθενή και την εθνική προσπάθεια, για την αναχαίτηση της επιδημίας.»

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με θέμα τον εμβολιασμό για τον Sars-Cov-2, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Εκατοντάδες εκπρόσωποι Επιστημονικών Ενώσεων, Συλλόγων Ασθενών και Κοινωνικών Φορέων από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα αυτή επιστημονική εκδήλωση, στην οποία έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν όλα τα δεδομένα για τα νέα εμβόλια και το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, για τον Sars-Cov-2.

Την ημερίδα, άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και στη συνέχεια η κυρία Μίνα Γκάγκα Πνευμονολόγος, Πρόεδρος ΚΕΣΥ παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα, ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε στην οργάνωση και τη λειτουργία των Εμβολιαστικών Κέντρων, η κυρία Κική Κανελλακοπούλου Ομ. Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ παρουσίασε τα διεθνή δεδομένα, για τον εμβολιασμό έναντι του Sars-Cov-2, ο κ. Αντώνης Αυγερινός Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε για τον εμβολιασμό των κλειστών ομάδων του πληθυσμού και η κυρία Αννα Γκρόζου Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Επισκεπτών Υγείας, αναφέρθηκε στους επισκέπτες Υγείας που είναι αρωγοί στην εμβολιαστική προσπάθεια. Τοποθετήσεις έκαναν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ. κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Πρόεδρος  του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου και ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν ο κ. Φώτης Πατσουράκος Καρδιολόγος Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΙΣΑ και ο κ. Ανδρέας Φουστάνος Πλαστικός Χειρουργός Αναπληρωτής Γ.Γ ΙΣΑ.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης επεσήμανε ότι ο ΙΣΑ αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για να συμβάλλει στην στήριξη του ασθενή και του ιατρικού κόσμου και να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτηση της πανδημίας.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, σε πλήρη συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, το Επιχειρησιακό Κέντρο που έχουμε δημιουργήσει, το επιστημονικό δυναμικό, τους εθελοντές και τους ιδιώτες γιατρούς, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε συντονισμένα και με διαρκή επιστημονική ενημέρωση και καθοδήγηση, να συνδράμουμε στον εμβολιασμό των πολιτών, όταν βέβαια το εμβόλιο εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η άγνοια απέναντι στον πανδημικό ιό εξακολουθεί να παραμένει το πιο αήττητο όπλο του ακόμη και την κορυφαία ώρα που η επιστήμη κατάφερε να παράξει το εμβόλιο για να τον αντικρούσει. Ο ΙΣΑ θα καταστήσει ενεργό τον επιστημονικό διάλογο για να συμβάλλει στην νίκη ενάντια στον αόρατο εχθρό », τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή, μία ακόμα επιστημονική ημερίδα, για τον εμβολιασμό, για τον Sars-Cov-2, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου που παρακολούθησαν μέλη του ιατρικού κόσμου από όλη την Ελλάδα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για το βίντεο της ημερίδας πατήστε εδώ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή