Γ.Πατούλης : Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεράσουμε τη δυναμική των Ελλήνων Ιατρών παγκοσμίως και να αναδείξουμε τα αποτελέσματα της συνεργασίας όλων των επιστημόνων στις πέντε ηπείρους.

logo ippokrateio instl Καταξιωμένοι επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας, πρόκειται να συμμετάσχουν στο πρώτο Διαδικτυακό Συνέδριο του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών με θέμα “Ο Ιπποκράτης Ενώνει τις πέντε Ηπείρους ” που γίνεται υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και με τη συνεργασία Επιστημονικών Φορέων από όλο τον κόσμο, το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 (9.π.μ-4.30μ.μ).

Η σημαντική αυτή εκδήλωση αποτελεί συν διοργάνωση με το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κως και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, με τη συνεργασία δεκαπέντε Ιατρικών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων της Ελληνικής Ομογένειας σε Νέα Υόρκη, Αυστραλία, Βόρεια Αμερική και Κύπρο.
Στο Συνέδριο που συμμετέχουν 30 διακεκριμένοι επιστήμονες από 15 χώρες και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή να το παρακολουθήσουν χιλιάδες σύνεδροι από όλο τον κόσμο θα παρουσιαστούν δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και για την αξία της Ιπποκρατικής Ιατρικής Επιστήμης, σε συνδυασμό με την αρχαία Ιατρική άλλων χωρών.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Γ.Πατούλης Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών τόνισε τα εξής:

 «Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεράσουμε την δυναμική των Ελλήνων Ιατρών παγκοσμίως και να αναδείξουμε τα αποτελέσματα της συνεργασίας όλων των ιατρών στις πέντε ηπείρους, θέτοντας παράλληλα στο επίκεντρο τον Έλληνα πατέρα της Δυτικής Ιατρικής Ιπποκράτη. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας, παρέχει όμως την ευκαιρία να αναπολήσουμε τη σοφία του μεγάλου Έλληνα πατέρα της Ιατρικής επιστήμης, ο οποίος, με βαθιά γνώση και διεξοδική επιστημονική ιατρική παρατήρηση περιέγραψε τις έννοιες της επιδημίας και της πανδημίας και κατόρθωσε να «περιορίσει» τον λοιμό της Αθήνας, τιμώμενος με το Χρυσό Στεφάνι της πόλης»

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο του Harvard στην Αμερική, το κρατικό Πανεπιστήμιο Ain Shams του Καίρου, της Αλεξάνδρειας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Κίνας, της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας της Ρουμανίας και άλλοι.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει πέντε ενότητες:

Η Πρώτη ενότητα ξεκινά με την Επιδημία των Αθηνών και την αντιμετώπισή της από τον Ιπποκράτη. Συνεχίζει με την σύγχρονη αντιμετώπιση της Πανδημίας Covid - 19 και την χρησιμότητα των εμβολίων και ολοκληρώνεται με την επίδραση της πανδημίας στη ψυχική μας υγεία. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τις χώρες που ανέπτυξαν ιατρική κατά την αρχαιότητα πριν από τον Ιπποκράτη και τις διαφορές με την Ιατρική του Ιπποκράτη που έθεσε την επιστημονική βάση στην Ιατρική. Οι επόμενες ενότητες έχουν θέμα την επίδραση της Ιατρικής του Ιπποκράτη στις διάφορες χώρες μέχρι την σύγχρονη ιατρική και το συνέδριο ολοκληρώνεται με την ανάλυση του όρκου του Ιπποκράτη.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Για δωρεάν εγγραφή και ζωντανή παρακολούθηση πατήστε εδώ:
https://www.livemedia.gr/hippocratesyear21

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή