Την έναρξη των εργασιών του Α’ Πανελληνίου Συνεδρίου Επείγουσας και Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής κήρυξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στην Αίγλη του Ζαππείου.

Το Συνέδριο με τίτλο:«Το Επείγον στη Πόλη», διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων επιτυχούς δράσης της Εταιρίας.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών από το χώρο της ιατρικής κοινότητας αναπτύχθηκαν τα θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Πέππα και τα μέλη της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για τη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής και τη σημαντική συμβολή της στην παροχή υπηρεσιών ποιότητας πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνεται με τους S.O.S. ΙΑΤΡΟΥΣ έχετε την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Η κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία της νοσηλείας κατ’ οίκον θα συνέβαλε καθοριστικά ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι μετακινήσεις ειδικά για τα άτομα της μεγάλης ηλικίας, καθώς και για ασθενείς με κινητικά προβλήματα», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρθηκε παράλληλα στα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος της υγείας με κυρίαρχα στοιχεία την απαξίωση του έργου και της προσφοράς του Έλληνα γιατρού. Αυτή τη χρονική στιγμή – επισήμανε- η κοινωνική αλληλεγγύη γιατρών και πολιτών αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων στο χώρο της υγείας.»

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Γεώργιος Πέππας ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συμμετοχή και στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις εργασίες του Συνεδρίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο Έλληνας γιατρός διαθέτει αξιόλογη εμπειρία στην κατ’ οίκον νοσηλεία, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Η απόφαση της Ε.Ε. -συμπλήρωσε- για εξωνοσοκομειακή ιατρική περίθαλψη, βρίσκει τον ιατρικό κόσμο της χώρας μας να έχει πολυετή εμπειρία στην κατ’οίκον νοσηλεία, που αποτελεί πρωτοτυπία σε παγκόσμιο επίπεδο.»    

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ    

 



17 03 12 Patoulis Hmerida Ellhnikhs Etairias Epigousas Ejonosokomiakhs Iatrikhs 12

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή