Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης παρεστάθη στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές.

Ο Πρόεδρος ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «διαχρονική θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποτελεί η Διατήρηση της Υγείας του Πολίτη  που είναι πολύ σημαντικότερη από τη Θεραπεία του. Αυτή την Πολιτική Υγείας στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σήμερα, που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι ασθενείς μένουν χωρίς ασφάλιση και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι «Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουμε βάλει  την κόκκινη γραμμή σε δύο αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα ζητήματα: την ελεύθερη επιλογή γιατρού, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Η πρόσφορα των συναδέλφων γιατρών που διακονούν το κομμάτι της Βιοπαθολογίας είναι  τεραστία και απαιτείται να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην απαξιωθούν  επιστημονικά και επαγγελματικά μέσα από την άκρατη εμπορευματοποίηση του αγαθού της Υγείας.»

Τέλος ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Υγεία τρέχουν και πρέπει να δράσουμε άμεσα και καθολικά. Όχι για το αύριο, αλλά με προοπτική την επόμενη δεκαετία. Ο ΙΣΑ θα σταθεί στο πλευρό των ιατρών και θα είναι πρωτοστάτης στην υπεράσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των λειτουργών της υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 

 P5290061


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή