Γ. Πατούλης : « Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό και να έχει πρόσβαση στις νέες θεραπείες»

Ενημερωτική συνάντηση, με την αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με θέμα την χορήγηση των νέων αντιϊικών φαρμάκων.

Η Υπουργός Υγείας, με τις συνεργάτες της κυρίες Αντωνιάδου και Βιλδιρίδη ενημέρωσαν περισσότερους από 300 γιατρούς που συμμετείχαν για όλες τις λεπτομέρειες, σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των αντιϊικών φαρμάκων, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι γιατροί του Δικτύου είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να λύσουν απορίες αναφορικά με τις ενδείξεις των νέων φαρμάκων, τον τρόπο χορήγησής τους και τη διαδικασία υποβολής της σχετικής αίτησης, για την κατ’ οίκον αποστολή τους, στον ασθενή. Η κ. Γκάγκα εξήρε την πρωτοβουλία και επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία που έχει με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά, στην υγειονομική θωράκιση, απέναντι στην πανδημία. Παρέμβαση έκαναν και ο Α' Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος καθώς και ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ Γ. Σαρόγλου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:
«Αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες συνεχίζοντας την προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία. Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο χρονικό διάστημα της νόσησης είναι καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών. Ειδικά τώρα που προστέθηκαν νέα όπλα στην φαρέτρα της επιστήμης. Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή».

  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

IMG 4247

imerida antiiika covid 19 vid

 

  SPC LAGEVRIO 

 

Φάρμακα κατα της covid-19 οδηγίες για ΙΑΤΡΟΥΣ

 

Φάρμακα κατα της covid-19 οδηγίες για ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Περιγραφή Διαδικασίας χορήγησης αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 (ιστοσελίδα Υπουργείου Υγείας)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή