Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Μ.Χρυσοχοΐδη, στην οποία τονίζει την υποχρέωση της Πολιτείας αναφορικά με την λειτουργία του ψηφιακού αποθετηρίου αποτελεσμάτων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων ασθενούς.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η ΗΔΙΚΑ ΑΕ και η ΕΔΥΤΕ ΑΕ, έχουν την πλήρη υποχρέωση της ορθής λειτουργίας και συντήρησης της εν λόγω εφαρμογής, η οποία αποτελεί σε κάθε περίπτωση τμήμα του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του κάθε ασθενή.

Ωστόσο, προσθέτει ο ΙΣΑ, ενημερώθηκε από πολλούς ιατρούς – μέλη του ότι ιδιωτικοί πάροχοι έχουν προσεγγίσει τους ιατρούς, «πιέζοντας» για την σύναψη σύμβασης μαζί τους αναφορικά με την αγορά ειδικού λογισμικού και την συντήρησή του. Όμως η λειτουργία του εν λόγω θεσμού συνιστά υποχρέωση της Πολιτείας, όπως προκύπτει από τις κείμενες διατάξεις.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στηρίζει την εφαρμογή του συγκεκριμένου θεσμού, πλην όμως είναι αντίθετος με την οιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των ιατρών-μελών του, στην οποία τυχόν θα υποχρεωθούν προκειμένου να υλοποιήσουν τις προβλέψεις της Πολιτείας», καταλήγει.

Για την επιστολή πατήστε εδώ

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή