Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που διεκδικούν την κατάργηση του claw back και εκφράζει την συμπαράστασή του, στα διαχρονικά δίκαια αιτήματά τους.

Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει διεκδικήσει από όλες τις κυβερνήσεις την κατάργηση του claw back και άλλα σημαντικά μέτρα (π.χ. εφαρμογή οροφής στις εργαστηριακές εξετάσεις ), ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα.

Τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτούν τη δημόσια υγεία, οι ιδιώτες ιατροί, τα πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πετύχει με αγώνες να διασφαλιστούν κάποιες χρηματοδοτήσεις, ωστόσο δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν την επιβίωση των συναδέλφων.

Για αυτό το λόγο έχουμε δρομολογήσει το διαχρονικό αίτημα του ιατρικού κλάδου, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, μεταξύ των ιατρικών συλλόγων και του ΕΟΠΥΥ. (πατήστε εδώ για τη σχετική ανακοίνωση).

Πρέπει να επισημανθεί ότι το ίδιο αίτημα είχαμε εκφράσει και το 2012 που ζητούσαμε συλλογικές συμβάσεις ανά περιφερειακή ενότητα, ωστόσο δεν επιτεύχθηκε, καθώς κάποιοι έσπευσαν να κάνουν μονομερείς συμβάσεις, κάτι το οποίο αποδείχθηκε ότι αποδυνάμωσε τον κλάδο, στα δίκαια αιτήματά του. Αυτή η δυνατότητα είχε δοθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, εδώ και κάποια χρόνια, ωστόσο δεν ευοδώθηκε.

Καλούμε σήμερα, τον ιατρικό κόσμο της Αθήνας, για την υπογραφή εξουσιοδότησης στον ΙΣΑ, για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης, μεταξύ του Συλλόγου και του ΕΟΠΥΥ, όπως πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει και με τους άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Διεκδικούμε αξιοπρεπείς αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τον ιατρικό κλάδο, γι’ αυτό στηρίζουμε το δίκαιο διαχρονικό αγώνα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Ενωνόμαστε αναλαμβάνουμε την συλλογική ευθύνη που προϋποθέτει και την ατομική και διεκδικούμε δυναμικά την επιβίωση του ιατρικού κλάδου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή