Γ.Πατούλης : «Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νοσοκομεία. Στην κρίσιμη αυτή ώρα καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί και να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του, για τον κίνδυνο παραμέλησης των χρόνιων παθήσεων που αύξησε σημαντικά τη θνησιμότητα κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

Καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να διατηρήσουν απρόσκοπτη τη λειτουργία των ιατρείων τους τηρώντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης, για προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν παράλληλα στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο ιατρικός κόσμος θα παραμείνει και αυτή τη φορά συνεπής στα καθήκοντά του για να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο, η υγεία των χρονίως πασχόντων ή των ασθενών που θα εμφανίσουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Στην κρίσιμη αυτή ώρα καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί για τον ασθενή και την χώρα μας που δίνει μία ακόμα μάχη με τον αόρατο εχθρό. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να παραμείνει ισχυρή και να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ατονήσει η παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες νόσους, γιατί η απορρύθμιση των παθήσεών τους θα προκαλέσει επιπλοκές που αφενός θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και αφετέρου θα τους οδηγήσει στα νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας .Οι γιατροί της Αθήνας θα μείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να προασπίσουν τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα μας»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή